lauantai 21. joulukuuta 2013

Joulustressiä?

Luin pari viikkoa sitten Regina Raskin Jouluihminen-kirjan. Kirjassa jouluihminen Eeva yrittää järjestää täydellistä joulua. Huonoksi onneksi Eeva sairastuu flunssaan juuri ennen joulua, kun valmistelut ovat vielä puolitiessä. Vaikka sairastuminen tuntuu pilaavan joulun, Eeva saa tärkeän opetuksen: suorittamalla ja stressaamalla ei joulu tule. 


Viime päivinä stressi on täälläkin yrittänyt viedä tilaa joulumieleltä, sillä tekemistä on liikaa ja aikaa liian vähän. On ollut paketointia, Lumikuningatar-baletti, pikkujoulut ja viimeisten lahjojen metsästystä. Olen yrittänyt etsiä reseptejä ja leipoa joululeipää. Eikä perjantainen tentti ainakaan helpottanut stressiä. 


Tänään Jouluihminen tuli mieleeni. Mitä järkeä on joulussa, jos se aiheuttaa suorittamista ja stressaamista? Täydellinen joulu tulee jostain ihan muusta kuin itsetehdyistä laatikoista ja persoonallisista paketeista. Vaikka olen jouluihminen, minun ei tarvitse tehdä jouluvalmisteluita velvollisuudesta. Niinpä tein listan puuttuvista valmisteluista ja karsin pois kaikki epämieluisat tehtävät. Listalle jätin asiat, jotka tuovat minulle joulumieltä ja iloa. Stressi helpotti heti! Yksi listalle jääneistä asioista on joulublogien lueskelu sohvalla peiton alla. Sen taidan tehdä nyt heti :)


Meinaako teillä joulustressi iskeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti