sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Turku

Torstaina pakkasin laukkuni ja lähdin tapaamaan ystävääni Turkuun. Turku on yksi lempikaupungeistani! Olen ihastunut (monen muun tavoin) Aurajoen varrella kävelyyn, Blankon brunssiin ja pieniin sisustusliikkeisiin. 

Jouluihmisenä aloin tietysti miettiä, mitä kaikkea jouluista Turussa voi tehdä. Ensimmäisenä tuli mieleen Vanhan Suurtorin joulumarkkinat. Olen käynyt vuosittain Tuomaan markkinoilla Helsingissä, mutta pieni vaihtelu olisi varmasti virkistävää - ja mikä estää käymästä vaikka molemmilla :) Turun tuomiokirkon joulukuusen haluaisin ehdottomasti nähdä. Netistä luin myös Åbo Svenska Teaterin Joulukahvilasta. Voin jo kuvitella itseni istuskelemassa kahvilassa höyryävä glögimuki käsissäni, lumisilla vanhoilla kaduilla kävelyn jälkeen <3 Joulukuussa siis luvassa jouluinen retki Turkuun...


Koska torstain jälkeen en ole ehtinyt kunnolla fiilistellä joulua, ajattelin nyt laittaa Pähkinänsärkijän soimaan, herkutella maustekakulla ja kirjoittaa joulutoivomuslistani valmiiksi. Siitä lisää huomenna!


P.s. Vinkkejä Turun joulunajasta otetaan lämpimästi vastaan!

2 kommenttia:

  1. Kun minä menen adventtiaikaan Turkuun aion vierailla seuraavissa: Suurtorin joulumarkkinoilla, kauppatorin joulumarkkinoilla, Apteekkimuseon joulupöytiä katsomassa (ainakin ennen ollut supertunnelmallinen), Kuralan Kylänmäen joulussa Käsityöläismuseossa (1.12.) Hahhhaa, mahdanko vaan ehtiä kaiken?? Jos jää aikaa, niin sitten vielä Turun linnassa olis katetut pöydät... Matkalla menen Ruskolle Loviisan aittaan.

    VastaaPoista
  2. tuossa onkin paljon tekemistä ja ihanan jouluiselta kaikki kuulostaa :) apteekkimuseon joulupöydät on varmaan pakko käydä katsomassa!

    VastaaPoista