perjantai 15. marraskuuta 2013

Joulusisustuksen suunnittelua

Ensi viikon sunnuntaina on taas aika ottaa joulukoristeet esille! Koska en millään jaksaisi enää odottaa, ajattelin helpottaa odotusta tekemällä jonkinlaisen jouluisen sisustussuunnitelman valokuvia käyttäen. Aloitin suunnitelman omasta makuuhuoneestani. 


Käytän normaalissa sisustuksessani "aika paljon" valkoista. Jouluna onkin ihanaa sekoittaa joukkoon punaisia ja kultaisia yksityiskohtia. Ajattelin vaihtaa sängyn valkoiset koristetyynyt punaisiin. Enkelityynyn jätän, sillä enkeli- ja tonttukuosit ovat mielestäni ihania jouluna. Sohvalle laitan myös punaiset koristetyynyt sekä Mailegin tontun. Kuten jo aikaisemmin kerroin, tänä vuonna suunnitelmissa on ostaa toinenkin tonttu. Valkoinen puuvillahuopa saa jäädä sohvalle - siihen on kiva kääriytyä tunnelmoimaan joulua :)


Ostin pari vuotta sitten ihanan joulusukan, joka pääsee roikkumaan ovenkahvaan. Vaikka en ole mikään suuri amerikkalaisen joulutyylin fani, tykkään poimia siitä ideoita. Oma joulusisutukseni saattaisi muuten olla jopa hieman liian pelkistetty...


Peiliä reunustamaan minulla on ollut tapana ripustaa pienet jouluvalot. Peilin viereen lattialle laitan punaisen lyhdyn, jonka sisään laitan joko isomman kynttilän tai sitten jouluvalosarjan. Vaatekaapin päälle ajattelin ostaa havuköynnöksen. Lisäksi vaatekaapin ovenkahvoihin ripustan sydämenmalliset joulukoristeet.


Pöydälle tulee tietysti paljon kynttilöitä ja tuikkuja. Ostin alkuviikosta joulukoristelua varten Stockalta kauniin uuden tuikun ja punaisen huurrekynttilän. Lisäksi laitan konvehteja ja pipareita lasimaljaan. Yksi lempijoulukoristeitani on soittorasia-pyrypallo, joka pääsee myös pöydälle. Pöydän ylle ikkunaan ripustan jouluvalot. Pöydän takana näkyvälle lipastolle laitan viime vuoden joululahja-kynttelikön ja joulukalenterin, jos löydän jonkun kauniin ja sisutukseen sopivan. 

Nyt lähden metsästämään täydellistä joulukalenteria. Pikkujouluista perjantaita kaikille!

2 kommenttia:

  1. Oi, miten ihanan kuuloista!! Minäkin aion vielä löytää joulukalenterin, mutta ajattelin etsiä semmoista Tukholmasta, matkalla ;)

    VastaaPoista
  2. Tukholmassa on varmasti kaikkea ihanaa! Sinne jos pääsisi vielä ennen joulua... Kivaa matkaa ja onnea joulukalenterin etsintään! :)

    VastaaPoista