perjantai 22. marraskuuta 2013

Toffeeta

Vihdoin perjantai! Tänään olen nukkunut pitkään, lukenut aamupalapöydässä Hesaria, juossut pitkän lenkin, käynyt joulukoristeostoksilla ja suunnitellut Joulukauden Avajaisia. Innostuin myös tekemään itse toffeeta Ruokatorstain ohjeen mukaan - ja oi miten hyvää siitä tuli :)



Pehmeät toffeet


  • 50 g margariinia tai voita
  • 1,5 dl kuohukermaa
  • 1,5 dl siirappia
  • 3 dl sokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 dl tomusokeria
  1. Sulata rasva teflonkattilassa.
  2. Lisää kerma, siirappi ja sokeri sekä siivilöity kaakaojauhe.
  3. Keitä seosta 15 min koko ajan sekoittaen.
  4. Anna jäähtyä n. 10 min.
  5. Siivilöi ja sekoita tomusokeri seokseen.
  6. Kaada toffeeseos voideltuun/leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
  7. Anna levyn jähmettyä ja leikkaa sitten pieniksi paloiksi.



Onnistuin mielestäni muuten aika hyvin, mutta toffeet olisivat voineet olla vähän paksumpia. Pitää muistaa ensi kerralla. Näitä aion nimittäin tehdä joululahjaksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti