sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Joulu aistien kautta: näkö

Joulu on visuaalisesti kaunista aikaa. Lumi valaisee pimeitä aamuja, ulkovalot koristavat lehdettömiä puita ja joulukoristeet tuovat kimallusta ja säihkettä joulunodotukseen. 


Joulusisustuksen suunnittelu ja toteutus on monelle jouluihmiselle vuoden kohokohta. Minun joulusisutukseeni kuuluvat samanlaiset valkoisen ja beigen sävyt kuin muinakin vuodenaikoina, mutta lisänä käytän joulunpunaisia ja kultaisia yksityiskohtia. Enkelit ja tontut näkyvät tekstiileissä. Viime vuonna ostin ensimmäisen Mailegin tonttuni ja tänä vuonna taitaa olla pakko etsiä sille kaverin :)


Kynttilöitä pitää olla paljon ja erityisesti panostan adventtikynttilöihin. Muutamana viime vuotena olen itse tuunannut adventtikynttilät. Jouluvalojen kanssa pyrin olemaan melko hillitty, kun kynttilöitä on niin paljon valoa antamassa. Yleensä laitan valot ikkunoihin ja peilin reunoille ja kynttelikön lipaston päälle. Lähempänä joulua otan myös enkelikellon esille - sen kilinä vie varmasti lapsuuden jouluihin.


Koska herkut kuuluvat jouluun, olen ottanut ne sisutukseen mukaan. Kauniisti koristellut piparit ja piparitalo tuovat joulun keittiöön. Konvehdit lasipurkissa ovat kauniita, mutta purkilla on tapana tyhjentyä turhan nopeasti... ;) Muutenkin joulun aikaan saa kaupoista koristeeksi mitä ihanamman näköisiä makeisia polkkakepeistä suklaisiin kimaltavissa kääreissä. Joulun aikaan käytän myös jouluisia astioita, etenkin joulumuki on ahkerassa käytössä lokakuun lopusta lähtien. Kaunista katseltavaa joulunaikaan ovat myös kaupunkien joulukadut, joululehdet, hiljalleen leijailevat lumihiutaleet, jouluelokuvien maisemat ja joulukalenterit. Ihan kohta näitä pääsee taas ihastelemaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti